Medzilaborská samospráva chce znížiť nezamestnanosť

26.06.2007 Medzilaborce

Medzilaborce 26. júna (TASR) - Pritiahnuť do Medzilaboriec nového investora a zvýšiť zamestnanosť v meste je jedným zo základných priorít nového primátora Ladislava Demka.
\"Rokujeme so SARIO a pripravujeme podklady pre príslušné ministerstvo, zatiaľ prezradím iba to, že pôjde o zahraničného investora v strojárskej oblasti, ktorý je ochotný investovať v našom meste 300 miliónov korún, \" uviedol dnes pre TASR Demko. Dodal, že v prípade úspešného projektu, postavia v Medzilaborciach nový závod na zelenej lúke.
Ďalšou z priorít tamojšej samosprávy je pripraviť spolu s prešovským Vyšším územným celkom projekt obnovy budovy Múzea moderného umenia Andyho Warhola a vybudovanie viacúčelovej vodnej plochy s rozlohou sedem hektárov. Akcia si vyžiada náklady v objeme asi 20 miliónov korún. Plochu budú môcť Medzilaborčania a návštevníci mesta využívať na oddych a rekreáciu a na svoje si prídu aj rybári.
Medzilaborská samospráva chce tiež zrekonštruovať krytú plaváreň v meste, ktorá si vyžiada asi 30-miliónové náklady. Keďže mesto nemá dostatok financií na prevádzku plavárne, čo predstavuje zhruba dva milióny korún, uvažuje, že objekt ponúkne súkromníkovi. \"Momentálne však máme problém, pretože na krytú plaváreň má kvôli dlhom mesta záložné právo banka, \" doplnil Demko.
 

Vyberte región